Organisator zomerbar Bar Mystique zoekt alternatieve locatie


illustratie beeld

Er ontstond de voorbije dagen heel wat commotie rond de locatie van Bar Mystique. Een pop-up bar die deze zomer haar tenten zou opslaan in Schelderode.
Oppositiepartij Groen vreest verkeersproblemen en kwalijke gevolgen voor de dieren in de Makegemse Bossen. “Al dat licht en lawaai zal hen afschrikken.”Maar in het landelijke Schelderode heerst grote ongerustheid rond de plannen voor een nieuwe zomerbar.

Vandaag vond dan ook een extra overleg plaats tussen de organisator Björn Teirlinck (BT Events) en het lokaal bestuur Merelbeke. De organisator gaf zelf aan dat hij de zomerbar niet meer zal opbouwen op de eerder gekozen locatie tussen de Haerlinckstraat en de Patrijzenstraat in Schelderode en gaat op zoek naar een alternatief.
“Naar aanleiding van alle commotie is het duidelijk dat er niet voldoende draagvlak is voor deze locatie. Ik ga dus op zoek naar een mogelijke alternatieve plek. Ik hoop dan ook dat mijn concept toch nog kan doorgaan met evenveel aandacht voor de maatregelen”, zegt Björn Teirlinck.

Het lokaal bestuur heeft begrip voor de beslissing van de organisator en vermeld dat een vergunning niet meer kon verleend worden gezien de commotie en druk van de buurtbewoners.
Na meer dan een jaar vol coronaperikelen wil het bestuur absoluut de activiteit en het sociaal contact in de gemeente terug op gang trekken door o.a. de horeca te ondersteunen (gratis terrassen op het openbaar domein via het terrasreglement) maar ook door de evenementensector een doorstart te bieden (pop-ups toelaten op een verantwoorde manier). Op die manier willen we de burger terug verschillende manieren van ontspanning en ontmoeting gunnen in eigen gemeente. Er wordt dus gezocht naar een oplossing die door iedereen voldoende gesteund wordt.