Slachtoffer groepsverkrachting liep school in Zottegem

Het 14-jarige meisje uit Gavere dat uit het leven stapte na een vermoedelijke groepsverkrachting liep school in het Go! Atheneum in Zottegem.

Het Laatste Nieuws meldt er vanuit de Zottegemse school met zeer grote verslagenheid wordt gereageerd op de dramatische feiten. Het meisje had naar verluidt met een jongen afgesproken op een kerkhof in Mariakerke nabij Gent waarna er nog 4 jongens opdaagden. Daarna zou er een groepsverkrachting hebben plaatsgevonden en beelden daarvan zouden gedeeld zijn via de sociale media en het meisje besloot om uit het leven te stappen. Isabelle Truyen van de GO! Scholengemeenschap laat weten dat er op haar school sterk werd ingezet op crisisopvang en dat leerlingen én leerkrachten di het moeilijk hebben bij de leerlingenbegeleiders terecht kunnen en dat ook slachtofferhulp paraat staat. Ook wordt duidelijk gemaakt dat de school eerst op de hoogte werd gesteld van het feit dat een leerlinge van de school zich van het leven had beroofd en dat daarna de voorafgaande gruwelijke feiten aan het licht kwamen. Het meisje overleed in Scheldewindeke. Op de bewuste plek werd een herdenkingsmonument ingericht.