Zwalmse scholen krijgen 95.195€ voor de Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 95.195€ in Digisprong-middelen in Zwalm. “Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt Weyts. “We grijpen de coronacrisis aan om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat is een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit.”

Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Om dit aan te pakken keert de Vlaamse Overheid een schijf van € 230 miljoen extra middelen uit aan scholen. Het gaat om de eerste schijf van de Digisprong-middelen, waarmee scholen gaan investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar.

“Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”, stelt schepen Peter Van Den Haute (N-VA), die zelf ook in het onderwijs staat. We zijn uiteraard heel blij dat N-VA minister Ben Weyts op deze manier onze leerlingen extra ondersteunt.