Feestzaal Bevegemse Vijvers en Helios tijdelijke examencentra

Op vraag van enkele schooldirecties die op zoek waren naar infrastructuur die voldoende ruimte biedt en ook coronaveilig kan ingericht worden, stelde het stadsbestuur eind vorig jaar de feestzaal, de sporthal en de fuifzaal op de site Bevegemse Vijvers ter beschikking om er de kerstexamens te organiseren voor de leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs van het Koninklijk Atheneum en van de campussen Centrum en Bevegem van het O.-L.-Vrouwcollege.

Nu met het oog op de eindexamens van dit schooljaar kwam er vanuit deze laatste twee middelbare scholen opnieuw het verzoek om hiervoor te kunnen gebruikmaken van stedelijke accommodatie (binnen het KAZ werd besloten om die proeven in de eigen gebouwen te laten plaatsvinden). Omdat de fuifzaal niet beschikbaar is wegens ingericht als vaccinatiecentrum, kunnen de 80 laatstejaarsleerlingen van het O.-L.-Vrouwcollege campus Centrum ditmaal terecht, op een boogscheut van hun school, in de sportzaal Helios aan de Kazernstraat. Voor de ca. 90 zesdejaars van het O.-L.-Vrouwcollege campus Bevegem doet de feestzaal Bevegemse Vijvers (opnieuw) tijdelijk dienst als examencentrum. De logistieke ondersteuning van de stad bestaat verder uit de voorziening van de nodige tafels en stoelen, nadarhekken voor extra fietsenstalling en het aanbrengen van rubberen matten ter bescherming van de sportvloer in zaal Helios. Clubs die gebruikmaken van deze sportzaal, moeten tot en met 30 juni terecht in de sporthal Bevegemse Vijvers.