©Groep Thoen

Groep Thoen neemt Ford Van den Bossche in Aalst, Ninove en Zottegem over

Familiebedrijf Groep Thoen, officiële verdeler van de automerken AUDI, Volkswagen, Volkswagen bedrijfsvoertuigen, SEAT, CUPRA en ŠKODA, voegt Ford als 7de merk toe aan het gamma. “De automobielwereld is volop in verandering en het is onze taak om ervoor te zorgen dat Groep Thoen verder evolueert en zich voorbereidt op de toekomst”, aldus zaakvoerder François Thoen.

Garage Van den Bossche is sinds 1982 erkende concessiehouder van Ford met vestigingen in Aalst, Ninove en Zottegem. Een regio die perfect aansluit bij Groep Thoen, die beschikt over concessies in Aalst, Wieze, Hofstade, Ninove, Zottegem en Geraardsbergen. “Het is een merk met een zeer lange geschiedenis in de autowereld en met een duidelijke visie op de toekomst. De overname kadert perfect in onze strategie en beantwoordt aan de veranderende automobielwereld en zal ons de nodige synergiën en schaalvoordelen opleveren. Wij zullen voortbouwen op de jarenlange expertise van Garage Van den Bossche en ook de vertrouwde Ford-teams blijven behouden”, klinkt het bij zaakvoerder François Thoen.

Naast de merkenuitbreiding zet Groep Thoen ook in op verschillende mobiliteitsservices: een erkende Wondercar carrosserie in Wieze, verkoop van jonge tweedehandswagens via MyWay en Audi Approved Plus.

Expansie

François Thoen startte in 1987 als zelfstandig automonteur in Wieze. 4 jaar later opende hij samen met zijn echtgenote Linda De Smedt een splinternieuwe VAG Audi-concessie in Wieze. Daarna volgde al snel de opening van een tweede concessie voor de merken Volkswagen, Volkswagen bedrijfsvoertuigen en Audi. Begin 2013 was er de uitbreiding naar regio Zottegem waar ook Volkswagen-klanten terechtkunnen voor verkoop en naverkoop, ondertussen ook voor naverkoop ŠKODA. De gloednieuwe Audi vestiging komt er aan de N41 in Hofstade in 2016.

Sinds 2017 behoren ook de merken SEAT en ŠKODA tot het Thoen gamma. In 2018 volgde een eerste overname van Garage Avau in Geraardsbergen, waardoor de groep over twee Audi-concessies beschikt. 2019 kenmerkt zich tot twee overnames: Garage De Smet, officiële verdeler van SEAT en ŠKODA en Garage De Kimpe, Volkswagen en Volkswagen bedrijfsvoertuigen concessie in Ninove.

Samen met de tweede generatie (Matthias, Stef en Stefanie Thoen) en hun medewerkers bouwt Groep Thoen verder aan de toekomst.

Volkswagen & Volkswagen bedrijfsvoertuigen
Brakelsesteenweg 255
9406 Ninove

Wolvenstraat 43
9620 Zottegem

SEAT & CUPRA
Leopoldlaan 126
9400 Ninove

ŠKODA
Leopoldlaan 126
9400 Ninove

Vandendriesschestraat 9
9620 Zottegem (naverkoop)

Locaties Ford Van den Bossche
Ford AALST Albrechtlaan 72 9300 Aalst
Ford NINOVE Brakelsesteenweg 233 9400 Ninove
Ford ZOTTEGEM Industrielaan 7A 9620 Zottegem