Oosterzeelse club organiseert ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ op zondag 27 juni 2021

Keuze uit drie routes

WSV Land van Rhode vzw moest ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’, eerst voorzien op 25 april, noodgedwongen verdagen naar zondag 27 juni 2021. Het vergde voor de Oosterzeelse Wandelclub andermaal veel engagement. ‘Op zondag 27 juni hebben we onze eerste organisatie sinds lang. Het is nog geen wandeltocht zoals in het verleden, maar er is wel inschrijving, afstempeling, een buitenterras met beperkte drankenkaart’, klinkt het hoopvol bij het bestuur van WSV Land van Rhode vzw. Het zou de Oosterzeelse wandelclub plezieren dat veel wandelaars komen opdagen. De startplaats, GILO, Geraardsbergsesteenweg 69, Oosterzele, ligt op jou te wachten. De deuren gaan open om 7 u. Voor 17 u moeten de laatste wandelaars het GILO Oosterzele verlaten. Maak van de eerste editie van ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ een succes. Met alle geldende coronamaatregelen wordt rekening gehouden. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De 34 jarige club WSV Land van Rhode kent het klappen van de zweep, de organisatie is telkens af. Met oog voor het comfort. Je zal verrassende plekjes tegenkomen, ervaar de rust en  de stilte van de natuur. De wandelclub is blij dat het eindelijk opnieuw aan de slag kan. Er werden tijdens corona een aantal wandelingen met pijlenparcours georganiseerd, maar het kan toch niet tippen aan een traditionele wandeltocht.
Er zijn drie routes uitgestippeld. De Kwaadbeekroute (9 km) situeert zich volledig ten oosten van de N42, op de Ankerwijk Oosterzele. Er wordt grotendeels gebruik gemaakt van een groot aantal trage wegen. Een natuurwandeling om van te genieten. Route Oosterzele – Moortsele (9 km) kan bestempeld worden als een Bunkerwandeling. Je passeert heel wat bunkers, stille getuigen van een bloedige strijd in mei 1940. Langs de Molenbeek vindt je een prachtig natuurgebied. De Rolstoelroute (6,4 km) gaat richting Hettingen Scheldewindeke. Ze maakt ook gebruik van de fietsroute tussen Scheldewindeke en Dorp Oosterzele. Mondmaskers zijn verplicht als je de schoolzone (GILO Oosterzele) binnen komt of als men zich beweegt binnen de schoolzone. Ontsmettingsmiddelen zijn voorzien bij binnenkomst en aan toiletten. Voor de drank is er bediening aan tafel. Maximum 4 personen aan een tafel met minimum 1,5 m afstand. De tafels en stoelen worden telkens ontsmet telkens de tafel verlaten wordt. Zoals je ziet, WSV Land van Rhode past alle vigerende coronamaatregelen toe.

Wandel mee
Je krijgt op zondag 27 juni 2021 een unieke kans om eens kennis te komen maken met de Oosterzeelse Wandelclub Land vzw. De club koestert zijn trouwe leden, maar wil nog meer mensen over de streep halen. Trek de wandelschoenen aan. Zet de stap en ontdek hoe leuk wandelen is. Het parcours ‘Vlaanderen Wandelt Lokaal’ is perfect uitgetekend. Je mag het afstappen op je eigen tempo. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.