Ruim 100.000 euro voor vrije basisschool De Groene Poort in Sint-Maria-Oudenhove

Zottegems N-VA fractieleider Cynthia Van den Steen laat weten dat de Vlaamse overheid 101.034 subsidies heeft vrijgemaakt voor de vrije basisschool De Groene Poort in Sint-Maria-Oudenhove.


Het gaat om een investeringsproject van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) ten bedrage van in totaal een half miljard euro. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, aldus de minister. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur. Die financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. De investeringsteller voor schoolinfrastructuur zal in totaal op 3 miljard euro staanEen nooit geziene investering.”

“Ook bij ons zijn er noden wat onderwijsinfrastructuur betreft, zegt Cynthia Van den Steen, fractieleider N-VA Zottegem.Minister Weyts investeerde al enkele keren in onze Zottegemse scholen. Deze keer is er goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van VBS De Groene Poort. Met het bedrag zal de school verbouwingswerken aan de turnzaal, de inkomhal en de klaslokalen kunnen uitvoeren. Een gezonde geest in een gezond lichaam: sporten is zoveel leuker en aangenamer in nieuwe sportaccommodatie en een goed uitgeruste turnzaal. Investeren in modernisering van schoolgebouwen is in het belang van alle leerlingen en leerkrachten. Zij geven elke dag het beste van zichzelf en verdienen het te kunnen leren en werken in comfortabele en goed uitgeruste klaslokalen.”