© Manfred Antranias Zimmer via Pixabay

Stad Zottegem organiseert demo thuiscomposteren

Omdat thuiscomposteren “duidelijk” in de lift zit sinds het gewogen Diftar-systeem, organiseert de stad Zottegem op zaterdag 19 juni een gratis demonstreren thuiscomposteren in het Egmontpark.

“Het thuiscomposteren in onze stad neemt duidelijk toe. Onze milieudienst merkt de laatste maanden een stijgende verkoop van compostvaten en –bakken: de afgelopen maanden verkochten we reeds 35 compostbakken en 22 compostvaten. Het invoeren van de gewogen diftar is daar natuurlijk niet vreemd aan. Het is immers door maximaal te sorteren dat je je afvalrekening laag kunt houden,” zegt schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V).

“Om alle nieuwe thuiscomposteerders een aantal handige tips te geven over hoe je je groente-, fruit- en tuinafval gemakkelijk zelf kan composteren, organiseren we in samenwerking met de Zottegemse compostmeesters op zaterdag 19 juni van 10 uur tot 12 uur een demonstratie thuiscomposteren op de demoplaats in het Beislovenpark (naast de ingang van het oude schooltje in de Beislovenstraat). De demo is gratis maar geïnteresseerden dienen wel op voorhand in te schrijven zodat we alles coronaproof kunnen organiseren. Inschrijven kan bij de milieudienst: bel 09 364 65 13 of email milieu@zottegem.be. Nog niet aan het thuiscomposteren, maar wel interesse om hiermee te starten? Ook dan kan je terecht bij de milieudienst om een compostbak- of vat aan te kopen.”