Voorwaarts Gijzel Oosterzele en KVV Windeke laten je genieten van wedstrijd van Rode Duivels op groot scherm

Volg ook matchen tegen Denemarken en Finland

Dankzij de ondernemingszin van KVV Windeke en Voorwaarts Gijzel Oosterzele konden de fans van de Rode Duivels de wedstrijd van de Red Devils tegen Rusland op een groot scherm volgen. Er waren op het Markplein en op het terrein van VGO heel wat fans opgedaagd. Opnieuw met zielsverwanten samenzijn, het deed velen zichtbaar deugd. Het succesrecept: een joekel van een scherm, voldoende drank, het verbindende effect, de sfeer. En iedereen voelt zich ook meteen Rode Duivel. Na de 1 – 0 van Romelu Lukaku (10’) de remmen voor de eerste keer los op een gezamenlijk feestmoment. Ook meer en meer vrouwen hebben de voetbalkoorts te pakken. Na de 3 goals: veel Rode Duivels – vreugde, veel pintjes.  (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

vgo oosterzele                                                                               kvv windeke

Na al die maanden van corona-ellende werd het sociaal contact toch wel hard gemist. Mooi om zien, met zijn allen als één man achter de Rode Duivels. De Russen hoopten op een snelle goal, begonnen vrij aardig, maar de Rode Duivels namen snel de controle over, na de openingsgoal van Lukaku, trapte Meunier (34’) de 2 – 0 binnen. De Duivels zijn nu definitief on fire. In de tweede helft pakten de Rode Duivels uit met controlevoetbal. Ook dat is een kunst die de Red Devils onder de knie hebben. De Russen kunnen nauwelijks dreigen. De Rode Duivels walsten eigenlijk probleemloos over de Russen. Man van de match, Romelu Lukaku, liet in het slot nog eens een flits zien: en 3 – 0 (88’) voor de Belgen. Feest! De buit was eigenlijk al bij de rust binnen. Een sterke start van de Rode Duivels in het EK. Opvallend de winnaarsmentaliteit, het realistisch voetbal. ‘Deviltime’, meer dan ooit. Het ziet er veelbelovend uit. En dan moet ook nog eens ‘ster’ Kevin De Bruyne’ in het elftal gedropt worden.

Je kan ook op donderdag 17 juni (Denemarken – België, aftrap 18 u) en op maandag 21 juni (Finland – België, aftrap 21 u) de matchen van De Rode Duivels op groot scherm komen volgen op het terrein van Voorwaarts Gijzel Oosterzele) en op Marktplein Scheldewindeke.