Grote hoeveelheid sluikstorters betrapt in Meerbeke

Naar aanleiding van heel wat klachten over sluikstort aan de kledingcontainer in de Gemeentehuisstraat in Meerbeke, werd er beslist de onbemande sluikstortcamera in te schakelen. In de periode van 18 mei tot 5 juni heeft de camera 16 verschillende sluikstorters kunnen betrappen, goed voor in totaal 36 achtergelaten vuilniszakken, een kruk, een kinderkoets, twee grote kinderspeeltjes en een tapijt.

Het inzetten van de camera is een voortzetting van het engagement van de stad om sluikstorten in al zijn vormen aan te pakken. Het gebruik van twee tijdelijk vaste sluikstortcamera’s, die doorheen Ninove ingezet worden op de meest sluikstortgevoelige plaatsen, is daar een belangrijk onderdeel van. Om de kans op betrapping te maximaliseren, wordt er niet op voorhand aangekondigd wanneer en waarheen de camera’s eventueel verhuizen.

Burgemeester Tania De Jonge: “Zwerfvuil en sluikstort is een enorme bron van ergernis en de inzet van mobiele camera’s om daders te betrappen zijn dan ook meer dan nodig. Onze camera wordt ingezet op de meest cruciale plaatsen. Ik ben heel tevreden met het resultaat in Meerbeke. Dank aan onze dienst integrale veiligheid en technische dienst voor de goede opvolging.”

Een deel van de overtreders werden ondertussen geïdentificeerd. Zij riskeren een administratieve geldboete tot 350 euro. Voor enkele van de overtreders is de dienst nog zoekende om hen te identificeren. Wie iets gezien heeft aan de container in de Gemeentehuisstraat tussen 18 mei en 5 juni dat kan leiden tot het identificeren van één van de nog gezochte overtreders, mag contact nemen met de dienst integrale veiligheid. Meldingen worden steeds strikt vertrouwelijk behandeld.