De veiligheidscel van de stad besliste om vanaf woensdag 16 juni 2021 de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied op te heffen

De vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid en de ziekenhuisopnames door corona blijven dalen. Afgelopen weekend was – met het mooie weer, de vele terrassen en de eerste match van de Rode Duivels – een goeie graadmeter voor stad en politie om te bekijken of de coronamaatregelen nog altijd werden opgevolgd. Tot grote tevredenheid van burgemeester en politie hielden zowel de horeca-uitbaters als de bezoekers zich nog steeds heel erg goed aan de afspraken. Daarom heft stad Ninove de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied op vanaf woensdag 16 juni. Iedereen wordt opgeroepen de nodige verantwoordelijkheidszin blijven aan de dag te leggen en het mondmasker te dragen op drukke plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan gegarandeerd worden.

Burgemeester Tania De Jonge: “De cijfers in onze stad zijn zeer goed, het aantal besmettingen per dag is gevoelig gedaald. Een signaal dat iedereen zijn uiterste best deed en doet om de maatregelen na te leven. Ook de horecazaken houden zich aan de maatregelen en dat verdient heel wat waardering, want er zijn nog steeds beperkingen waar men zich moet aan houden. We gaan alvast een hele mooie zomer tegemoet met heel wat evenementen, uiteraard coronaproof!”

De federale regels blijven wel nog steeds van kracht. Een overzicht van waar je wel nog een mondmasker moet dragen vind je op www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker.