Mondmaskerplicht versoepeld in Zottegem

Met ingang van woensdag 16 juni wordt de mondmaskerplicht op het openbaar domein van de winkelstraten in Zottegem afgeschaft. Het dragen van een mondmasker blijft wel nog verplicht in handelszaken, op het openbaar vervoer, tijdens evenementen en aan/in het vaccinatiecentrum.

“De epidemiologische situatie evolueert gunstig in ons land, én ook in onze stad. Daarenboven verlopen de vaccinaties zeer goed en vlot: tot op gisteren kregen reeds 69,79% van de Zottegemnaren hun eerste prik en zijn 37,91% van de Zottegemnaren volledig gevaccineerd. Dit alles laat toe om de mondmaskerplicht in de winkelstraten van het stadscentrum af te schaffen,” aldus burgemeester Jenne De Potter. “Het is dus niet meer verplicht om het mondmasker te dragen op het Stationsplein, de Zavel en de Markt en in de Stationsstraat, Hoogstraat en Heldenlaan. Zottegem volgt daarbij het voorbeeld van verschillende andere steden.”

“We roepen uiteraard wel op om voorzichtig te blijven en wanneer het druk is en afstand houden moeilijk kan, toch het mondmasker te dragen. We rekenen hiervoor op de verantwoordelijkheidszin van onze inwoners, die getoond hebben dat ze met gezond verstand met de regels kunnen omgaan. Het dragen van het mondmasker is niet meer verplicht maar het is zeker ook niet verboden,” zegt burgemeester De Potter. “Uiteraard blijven de federale regels onverkort van toepassing, ook inzake de mondmaskerplicht. Zo zijn mondmaskers nog steeds verplicht op openbaar vervoer en tijdens evenementen. Voor de marktkramers op de wekelijkse markt blijft de mondmaskerplicht eveneens. Ook binnen in onze handelszaken is het nog steeds verplicht voor zowel bezoekers als handelaars en personeel. Een tweede uitzondering is het vaccinatiecentrum Zottegem waar alles in het teken van gezondheid staat: voor wie buiten aan de ingang van het vaccinatiecentrum wacht, blijft het mondmasker verplicht, en dat geldt uiteraard ook binnen in het centrum.”