Zottegem-centrum: Koning Auto moet wijken voor Koning Voetbal

Naar aanleiding van de inrichting van het EK-voetbaldorp op de Zottegemse Markt zullen in de omgeving ervan tijdelijk speciale verkeersregelingen van toepassing zijn. Dit zal gebeuren telkens wanneer er voor de Rode Duivels een wedstrijd op het programma staat die dan op het reuzenscherm in het EK-voetbaldorp kan gevolgd worden.

In de inleidende groepsfase van het EK-tornooi is dit nog het geval komende donderdag 17 juni om 18 uur tegen Denemarken en volgende week maandag 21 juni om 21 uur tegen Finland. Op die dagen zal respectievelijk van 15 uur tot 1 uur ’s nachts en van 18 uur tot 1 uur ’s nachts de Stationsstraat afgesloten worden ter hoogte van de Nieuwstraat en zal het verkeer via deze straat afgeleid worden. Dit laatste zal eveneens gebeuren op zondag 11 juli voor de EK-finalematch om 21 uur die alleszins (met of zonder de Rode Duivels) ook op het reuzenscherm te zien zal zijn.

ONDER VOORBEHOUD

Afhankelijk van hoever de Rode Duivels het in dit Europees kampioenschap zullen schoppen en of zij eventueel zich als groepswinnaar of als tweede in het groepsklassement kunnen kwalificeren voor de volgende fase van het tornooi, kan deze verkeersregeling mogelijk ook nog ingevoerd worden: op zaterdag 26 juni vanaf 15 uur of zondag 27 juni vanaf 18 uur (achtste finales), op vrijdag 2 juli vanaf 18 uur of zaterdag 3 juli vanaf 15 uur (kwartfinales) en op dinsdag 6 juli vanaf 18 uur of woensdag 7 juli vanaf 18 uur (halve finales), telkens tot 1 uur ’s nachts.