Zwalmse Fietsersbond organiseerde kidical mass in Munkzwalm

Vrijdagnamiddag na schooltijd vond de eerste kidical mass in Munkzwalm plaats. Ondanks het onstabiele weer kwamen toch een 45-tal enthousiaste fietsers en fietsertjes opdagen voor een begeleide fietstocht doorheen Munkzwalm.

De tocht werd ingezet met belgerinkel op de Zuidlaan in het centrum van Munkzwalm. Daarmee vragen we aandacht voor veiliger fietsverkeer en betere infrastructuur.

Met deze actie pleiten de Fietsersbond Zwalm en de 2 basisscholen van Munkzwalm in de eerste plaats voor een zone 30 in het centrum van Munkzwalm. Beide scholen liggen immers op minder dan 100 meter van de Zuidlaan en de meeste fietsertjes moeten deze gewestweg dagelijks passeren zonder enige fietsinfrastructuur. Uiteindelijk waren de weergoden ons gunstig gezind en werd men pas bij aankomst getrakteerd op een verfrissend regenbuitje.