Meer dan 40 procent van de 18 plussers is volledig gevaccineerd

Grote tevredenheid over Vaccinatiecentrum Zottegem

Het aantal volledig gevaccineerde Oosterzelenaars blijft elke week stevig groeien. Intussen is al meer dan 40 % van de volwassenen (+18 j) van Oosterzele gevaccineerd met een tweede dosis van het Covid-19 vaccin. Om precies te zijn, van de 18 plussers zijn er al 4.604 per 11.019 inwoners volledig gevaccineerd. Dat is precies 41,78  procent van de 11.019 achttien plussers (toestand tot en met 25 juni 2021). Ter vergelijking: Zottegem: 43,28 % (9.548 per 22.026 inwoners) en Brakel 42,40 % (5.128 per 12.095 inwoners).

Gestaag keren we terug naar het Normale Leven. De versoepelingen volgen mekaar op. Het zijn inderdaad vooral de vaccins die ons naar de Grote Bevrijding moeten leiden. De ziekenhuisopnames dalen en er zijn steeds minder patiënten op intensieve zorgen. De campagne in Vaccinatiecentrum Zottegem is al een hele tijd onder stoom. Volgens de epidemiologen moeten we in principe 70 procent van de bevolking vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken. Elk vaccin telt. Laat u vaccineren. Het ziet er naar uit dat we meer dan 80 procent gaan bereiken. Het ziet er veelbelovend uit.
Er werd al bericht over de grote tevredenheid van de Vlamingen over de werking van hun Vaccinatiecentrum.  We hoorden al veel reacties van Oosterzelenaars, er klinkt terecht  veel lof voor het Vaccinatiecentrum Zottegem. Dan zal ongetwijfeld ook zo zijn bij de inwoners van Zottegem en Brakel. Heel goed georganiseerd. De vaccinaties in Zottegem verlopen vlot, het personeel is hulpvaardig, beleefd, gedienstig. Na een paar minuutjes ben je al in de wachtzaal, waar je gevraagd wordt om een kwartiertje te verblijven. Na mijn twee bezoeken aan het Vaccinatiecentrum Zottegem bewaren we de beste herinneringen. Nog maar eens, een welgemeende dank voor de verpleegkundigen, de artsen, de administratieve medewerkers, vrijwilligers, het Rode Kruis.  We zijn goed op weg naar de groepsimmuniteit. Vaccinatiecentrum Zottegem bewijst dag na dag dat het in staat is om een cruciale rol te spelen in de strijd tegen Covid – 19.