Zesdejaars Sint-Barbaracollege afdeling Trapstraat nemen afscheid tijdens promotieviering

Op maandagavond 21 juni werd ingetogen, coronaproof, maar toch sfeervol afscheid genomen van een lichting zesdejaars in de H.-Hartkerk. Directeur Marc De Groote keek samen met zijn oudste studenten van de basisschool even terug in de tijd waarbij mooie herinneringen boven kwamen. “Maar onderwijs gaat vooral over de toekomst, het gaat over een goed welbevinden en betrokkenheid, over veerkracht en de zoete smaak van het leren”, zegt De Groote.

Tijdens het bezinnend moment wenste voorzitter Hans Vandenholen alle leerlingen een “behouden vaart” in verbondenheid en vertrouwen naar wat je te wachten staat. Daarna kregen de zesdeklassers hun getuigschrift basisonderwijs uit handen van de directeur en aangemoedigd door hun juf Jolijn. Bovenop kregen ze een goodie mee om de zomervakantie te overbruggen: een groepsfoto, een schoolkalender, een fleece voor koele zomeravonden, een leesboek en een DVD met de zelfgemaakte montage over hun schooltijd in het Sint-Barbaracollege. Ten slotte dankte directeur De Groote alle aanwezige leraars voor hun inzet, inbreng en geduld om het steeds zo goed mogelijk te willen doen. Kristof De Vos, afscheidnemend lid van de schoolraad en het oudercomité werd geprezen voor zijn jarenlange ongemeten inzet. Niet zonder de ouders te danken voor het vertrouwen in onze school en de leerlingen een ‘behouden vaart” te wensen bij hun verdere studiekeuze werd afscheid genomen. “Het ga je goed!”

X