Nieuwe singel ‘Zon’ van Jim Cole ode aan de liefde


Geraardsbergen. Donderdag verscheen ‘Zon’, de nieuwe single van Jim Cole uit Geraardsbergen. Zijn nieuwe single hoort thuis in de Nederlandstalige Pop. Jim Cole is geen onbekende en heeft al een indrukwekkend parcours afgelegd. Sinds november 2020 legt Jim Cole werkt hij als muzikale artistiek volledig in het Nederlands met onder andere de melancholische nummers Zonder Zorgen en De Tijd. Met deze derde single Zon brengt hij een ode aan de liefde.

Jim Cole is geen onbekende in Geraardsbergen. Als zoon van een Belgische moeder en een Paraguyaanse vader werd hij in 1979 in Geraardsbergen geboren. Op zijn dertiende trok hij naar de kunstacademie om gitaar te leren spelen. De Beatles, Stevie Wonder, Nirvana, Prince en U2 vormden zijn inspiratiebronnen. Later studeerde hij industrieel ingenieur om als landmeter bij de stad Gent aan de slag te gaan. Daarna ging hij muziek studeren aan het conservatorium te Gent. Hij studeerde er voor producer en zang. Tussen 1997 en 2001 was hij met de groep Dijenik actief, waarmee hij twee albums uitbracht. Met deze groep won hijn 2001 het Oost-Vlaams Rockconcours (OVRC).

Solocarrière
Later bouwde hij een solocarrière uit. In 2008 bracht hij de plaat Soul in 2 uit. De singles Someday Charlotte en Things werden vaste waarden in de playlist van Radio 1 en Studio Brussel. Voor zijn single won Jimmy Cole de prijs voor Popmuziek van de provincie Oost-Vlaanderen ter waarde van €5000. In 2011 verscheen zijn tweede album When Love Is Not Enough. Nadien volgden nog verschillende singles in samenwerking met o.a. Tom Waes en was hij als backing vocalist bij Clouseau en Tom Dice te bewonderen. Tussendoor onderwijst Cole zang, groepsmusiceren en singer/songwriter aan de kunstacademies van Gent, Aalst en Ronse.

Cole zingt sinds 2011 jingles in voor verschillende radiozenders. In 2015 nam hij deel aan The Voice van Vlaanderen. Hij bereikte de finale, waarin hij de duimen moest leggen tegen Lola uit Oostende. In 2017 stond hij aan de wieg van het collectief Minneapolis ter ere van de overleden artiest Prince. In 2019 bracht hij een EP uit waarvan vijf nummers opgedragen zijn aan de overleden artiest uit Minneapolis.

Sinds november 2020 legt Jim Cole werkt hij als muzikale artistiek volledig in het Nederlands met onder andere de melancholische nummers Zonder Zorgen en De Tijd. Met deze derde single Zon brengt hij een ode aan de liefde.

Klik op deze link en u hoort de nieuwe single van Jim Cole ‘Zon’

Julien Borremans

 

X