Zaterdag Ketjesmarkt te Zarlardinge


Zarlardinge. De eeuwenoude grote vierkantshoeve: Hof Te Nieuwenhove kan best omschreven worden als een klein dorp, gelegen tussen eigen boomhaarden, weilanden, bos en vijverland. Er is een houtwerkplaats, een ijzeratelier, een moestuin, een grote keuken en vele fijne locaties om workshop te organiseren. Het erf dient al 7 jaar als het decor van de razend populaire Ketnet-reeks: ‘De Nachtwacht’. Het werkt als een trekpleister voor vele kinderen die vragende partij zijn om een bezoekje te brengen. De ideale locatie om een project op te starten over educatie van natuur en tuinbouw.

Daarom werden alle lagere scholen van Geraardsbergen aangeschreven om deel te nemen aan onze workshops. Zo wordt een omgeving gecreëerd waar de kinderen hun zelfgemaakte, seizoensgebonden en ecologische waren in een zero waste verpakking aanbieden. Een plaats waar ze hun opgedane ervaringen kunnen delen en de natuur samen kunnen beleven. Het geheel wordt aangevuld met animatie verzorgd door lokale organisaties zoals vb. de leerlingen van de muziekacademie. De kinderen bieden hun zelfgemaakte waren aan tijdens de Ketjesmarkt op zaterdag 26 juni in de Zarlarboerderie in Geraardsbergen.

Een lokale markt georganiseerd door de kinderen van de omliggende schooltjes. De schooltjes van Zarlardinge, Deftinge, Overboelare, Zandbergen, Ophasselt en de Mozaïek zijn reeds druk in de weer op de boerderij met het zaaien, oogsten, planten en vervaardigen van allerlei lekkers en creatieve ambachtelijke waren.
Kom en geniet van hun zelfgemaakte limonades, confituurtjes, siropen, koekjes, zeepjes, veldbloemboeketjes..!

De animatie wordt verzorgd door de leerlingen van de muziekacademie en circusschool van Geraardsbergen. Als extra komt Circus Yanimo en onze aller coolste Ket Djay Leandro met zijn Disco beat’s de markt opfleuren.

Naast de markt kunnen jullie terecht in de zomerbar en voor de kleinsten openen we de speelweide!

Het initiatief wordt ondersteund door de stad Geraardsbergen en de provincie Oost-Vlaanderen.

Zaterdag 26 juni van 10u tot 13u & van 14u tot 17u
Swingboerderie, moutstraat 29, Zarlardinge

Meer info: https://www.swingboerderie.com/kalender/zarlarketjesmarkt