Merelbeke: Leef je uit op Pop-up Skatepark Merelbeke

De ondertussen Olympische sport wordt deze zomervakantie een maand lang in de spot lights gezet met een tijdelijk skatepark in de Gemeentehallen van Merelbeke. Er wordt ook onderzocht of er in de toekomst een mogelijkheid is tot een degelijke permanente skateinfrastructuur in de gemeente

Skatefanaten in Merelbeke vragen al lang naar skateinfrastructuur in eigen gemeente. Ze zijn het beu om altijd elders buiten Merelbeke op zoek te moeten gaan naar degelijke skate infrastructuur. Een gepaste locatie hiervoor vinden is echter niet evident.

De ganse maand augustus komt er nu een tijdelijke skateplek in de Gemeentehallen van Merelbeke. Schepen voor sport en jeugd Egbert Lachaert: “daarna evalueren we dit initiatief en onderzoeken we of er een mogelijkheid is tot de bouw van een permanent en kwalitatief skatepark in Merelbeke centrum. De toestellen van deze pop up zullen we dan mee opnemen in het ontwerp van de nieuwe locatie”

Het tijdelijk skatepark zal dagelijks geopend zijn van 10 tot 21u en zal vrij toegankelijk zijn mits registratie

X