HeMelse Feesten 2021

Door de coronamaatregelen kunnen wij spijtig genoeg geen HeMelse Feesten organiseren zoals jullie gewoon zijn. Maar laten we samen genieten van de activiteiten die wel kunnen doorgaan.

Kinderkermis op het dorp

 • rijdag 2 juli vanaf 18 uur
 • Zaterdag 3 juli vanaf 15 uur. Wij voorzien randanimatie.
 • Zondag 4 juli vanaf 14 uur. Wij voorzien randanimatie.
 • Maandag 5 juli vanaf 15 uur
 • Dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juli vanaf 16 uur.

Zomertentoonstelling ‘ Schatten op zolder’
Altijd al benieuwd geweest naar welke schatten het Gemeentelijk Museum verbergt op zolder? Deze zomer kom je het te weten! Onze medewerkers stellen hun favoriete vondst aan je voor en laten je kennismaken met de verschillende collecties.
Heb je zelf nog schatten op zolder liggen, of ooit een bijzondere vondst gedaan op de rommelmarkt? Heb je je altijd al afgevraagd of dat oude schilderij, servies, … dat je geërfd hebt echt iets waard is?
Breng alles mee naar het museum waar onze expert Eric De Wilde jou meer informatie kan geven. Eric is een verwoed antiek- verzamelaar. Met zijn vijftig jaar ervaring heeft hij veel expertise opgebouwd. De voorbije jaren verschenen er een honderd- vijftigtal van zijn persoonlijke schattenjachtverhalen in het tijdschrift “9080” uit Lochristi. Deze verhalen werden begin vorig jaar gebundeld in het boek “Schattenjachtverhalen gebundeld”.Reserveer hier je consultatie bij de expert Eric De Wilde
Tip: stuur vooraf een foto van je objecten naar museum@melle.be

Tweedehandsboeken verkoop

Snuister door de tweedehandsboeken uit de collectie van Erfgoed De Gonde en ga naar huis met enkele mooie aanwinsten voor je verzameling

Waar: Gemeentelijk museum, Brusselsesteenweg 393-395

 • Wanneer:
  • Tentoonstelling en boekenverkoop: zaterdag 3 tot en met maandag 5 juli, doorlopend van 10 tot 18 uur
  • Schatten van Mellenaars: zaterdag 3 en zondag 4 juli, van 14 uur tot 17 uur

Delirium wandeling
Op 3 juli, vanaf 13 uur, organiseert onze sportdienst een ludieke wandeling met animatie. De start, van zowel de 5 als de 10 km, is aan het Sport – en Recreatiepark Kouterslag.

Info, contact en inschrijvingen
info@sportmelle.be

KultuurThuis Henri opent zijn KultuurKaffee op:

 • Zaterdag 3 juli van 18 tot 21 uur
 • Zondag 4 juli van 11 tot 18 uur
 • Maandag 5 juli van 14 tot 21 uur

Een hapje en een drankje in gezelschap van kunst en muziek met o.a. schilderijen van Thérèse De Roo en beeldhouwwerk van Marc Michels met aangepaste sfeermuziek van Francis Michels.

Info en contact
www.warmwater.be

Motortreffen

illustratie beeld

Op zondag 4 juli 2021 heeft de 14de editie van het motortreffen plaats. De motorrit onder begeleiding van wegkapiteins is ongeveer 100 km over onze mooie kronkelige wegen.

Waar?
Er wordt verzameld op zondag 4 juli vanaf 09.30 uur op het Gemeenteplein Het vertrek is gepland om 10.30 uur, met een tussenstop van 12 tot 13 uur. Het einde is voorzien om 14 uur.
De organisatie voorziet bij iedere opstelling 1,5 m tussenruimte en veilige tussenstops.

Raposa Sneukeltocht
Op zondag 4 juli kan je na reservatie deelnemen aan de sneukeltocht. Het start- en eindpunt liggen in de Vossenstraat 2. Je kan deelnemen tussen 10 en 18 uur.

Info, contact en reservaties: 0472 41 58 11

Jeugdmarkt met randanimatie
Op zondag 4 juli van 13 tot 17 uur organiseren wij in de Dageraadstraat onze jeugdmarkt mét randanimatie!
Alle kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen deze dag zelf marktkramer zijn! Je brengt je oude speelgoed aan de man en… ondertussen is je kamer ook weer opgeruimd!
Bouw je eigen kraampje: een tafel, een zeil, een parasol of doek breng je zelf mee. Je kan altijd een beetje hulp van mama of papa vragen!
Opgelet: op deze markt wordt geen kledij verkocht.

Info, contact en inschrijvingen
jeugddienst@melle.be

X