Toekomstige verpleegkundigen maken jukebox voor bewoners De Bron

De laatstejaarsstudenten verpleegkunde van het IVV Sint-Vincentius in Zottegem hebben een jukebox gemaakt voor de bewoners van wzc De Bron.

Het ging om een opdracht in het kader van de lessen communicatie en psychologie waarbij de leerlingen de opdracht kregen om reminiscentiemateriaal – reminiscentie is het ophalen van herinneringen a.d.h.v. objecten die de zintuigen prikkelen, waardoor de mensen even terug gaan in de tijd van toen – uit te werken voor een woonzorgcentrum in de buurt. Bedoeling is dat de bewoners samen met de ergotherapeut van het woonzorgcentrum de jukebox en bijhorende muziekopdrachten doorlopen en stilstaan bij de muziek uit ‘de tijd van toen’. De studenten hebben ook richtvragen voorzien met allerlei voorwerpen die als trigger gebruikt kunnen worden om in gesprek te gaan met elkaar.

Meer info over het IVV Sint-Vincentius in Zottegem via deze link.