Covid-afdeling in het ASZ Geraardsbergen geopend. Momenteel liggen er twee patiënten


Geraardsbergen. Op maandag 28 juni wordt er op de campus Geraardsbergen van het ASZ een covidafdeling geopend. Volgens Dorien Buyst – verantwoordelijke communicatie van het ASZ – wordt deze beslissing ingegeven vanuit praktisch en organisatorisch oogpunt. Momenteel verblijven er twee patiënten op de covidafdeling te Geraardsbergen.

Op maandag 28 juni opent de Short Stay op de campus Geraardsbergen van het ASZ als covidafdeling. De voorzorgsmaatregelen blijven van kracht: het hanteren van een correcte handhygiëne en afstandhouden. Alle medewerkers dienen nog steeds een chirurgisch mondmasker (FFP1) te dragen.

Volgens Dorien Buyst – verantwoordelijke communicatie van het ASZ – wordt deze beslissing uit praktische redenen ingegeven: ‘Het feit dat we op de campus Geraardsbergen van het ASZ een covidafdeling openen is louter om praktische redenen en heeft niet zozeer te maken met een eventuele toename van het aantal besmettingen.’ Het aantal besmettingen zit momenteel laag, maar schommelt regelmatig. Volgens Dorien Buyst wordt deze beslissing vrijwel continu geëvalueerd, zeker met de toename van de deltavariant bij het aantal besmettingen. Momenteel liggen er 2 patiënten op de covidafdeling te Geraardsbergen.

Julien Borremans

X