Afscheid van juf Lieve na carrière van 38 jaar

Leerlingen en directie van VBS Grotenberge nemen dinsdag afscheid van juf Lieve Everaert. Ze heeft er een carrière van 38 jaar opzitten. Steevast in de 3de graad en het laatste decennium klastitularis in het 5de leerjaar.

“Juf Lieve was een heel stipte juf, perfectionistisch en veeleisend voor haar zelf, correct en behulpzaam voor de leerlingen. Dit maakte haar ook zo geliefd”, zegt coördinerend directeur Christ Meuleman namens ‘Team Grotenberge’. “Geen tafelspringer, maar bescheiden en hard werkend om de kinderen leerwinst bij te brengen. Jarenlang verzorgde ze de muzikale activiteiten op school zoals de musical, de samenzang en was ze op school de Pastorale verantwoordelijke. Vanuit haar geloofsovertuiging was ze op school de verpersoonlijking van onze pedagogische visie die vertrekt vanuit onze stichter Sint-Franciscus.”

“Morgen nemen wij afscheid van haar op een bescheiden manier (op haar uitdrukkelijke vraag): de kinderen zullen erehaag vormen na het belteken (14.45u) van de namiddag speeltijd en zullen wij – onder muzikale begeleiding van haar dochter – haar uitzwaaien. Elke graad heeft dan reeds een eigen lied voor juf Lieve gezongen: kleuters om 13.15u; onderbouw om 13.30u en bovenbouw om 13.45u. Ouders en kinderen die haar graag verrassen met een dankwoordje, handdruk (vuistje), tekening, bloempje of kleine attentie kunnen dit na het openen van de schoolpoort op de speelplaats doen. Wij wensen juf Lieve nog hele vele mooie (familie) momenten. Ze zal als oma, maar ook als occasionele vrijwilliger nog heel erg betrokken blijven bij de school. Dank juf Lieve voor alle moois en goeds dat je op onze school presteerde en nu achterlaat. Het schoolteam zal uw werk (uw voorbeeld) verder zetten.”

X