Zesdejaars Sint-Barbaracollege leggen fietsproef af

De zesdejaars van het Sint-Barbaracollege Zottegem afdeling Trapstraat hebben een praktische proef afgelegd met als doel te leren zelfstandig handelen in het verkeer.

“De fietsproef volgt op theoretische en praktische lessen”, zegt directeur Marc De Groote. “Elke leerling reed zelfstandig de uitgestippelde omloop na het slagen in de hindernisproef op de speelplaats. Naast de medewerking van verschillende leraars werden ook helpende (groot)ouders ingeschakeld om op alle kruispunten tijdens de fietsproef het veilige verloop te garanderen. Waarvoor onze dank. Meteen betekende deze fietsproef het slotakkoord van een jarenlange verkeersopvoeding met heel veel aandacht voor de eigen woon-school omgeving. Een kind moet leren om zich veilig in het verkeer te bewegen. Een goede verkeersopvoeding maakt je kind aandachtig en zelfzeker op de weg. Door samen te oefenen en aanwijzingen te geven, leert je kind het verkeer goed in te schatten. Zo kan het mettertijd alleen op pad, bijvoorbeeld naar de secundaire school!”

X