Corona-update: Oproep aan jongeren: zet je op QVAX!

De vaccinatiecentra Herzele en Zottegem draaiden afgelopen weken op volle toeren met een grote piek midden juni. In beide centra samen kreeg 84% van de volwassen bevolking uit de zes gemeenten binnen ELZ Panacea hun eerste prik. Iets meer dan 33.000 inwoners binnen deze regio, oftewel 45%, zijn al volledig gevaccineerd

“De laatste dertigers worden nu gevaccineerd, en we zijn volop bezig met het uitnodigen van de twintigers”, zegt Karen van Lierde, programmamanager vaccinatiecentra Panacea.

Voor de jongeren van 16 tot 25 jaar is dus echt wel het moment aangebroken om zich in te schrijven op de reservelijsten via QVAX.

“Het is heel belangrijk dat jongeren dit massaal doen. In juli worden er immers minder eerste prikken gezet want veel vaccins zijn voorzien voor tweede dosissen. Hierdoor zullen jongeren die nog niet uitgenodigd werden, nog een aantal weken moeten wachten op de uitnodiging voor de eerste dosis van hun vaccin.”

Door zich in te schrijven op QVAX krijgen ze de kans om toch al gevaccineerd te worden op korte termijn. Bovendien is het voor de vaccinatiecentra belangrijk om een reservelijst te hebben, zodat er geen vaccins verloren gaan.

“We merken dat er meer lege sloten zijn in de agenda omwille van verschuivingen door vakantieplannen, en die lege sloten vullen wij op door uit te nodigen via QVAX”, vult Eline Van Der Meiren, populatiemanager ELZ Panacea, aan.

Om de kans op snellere vaccinatie nog meer te verhogen, kunnen jongeren zich ook kandidaat stellen voor Johnson & Johnson (in QVAX).

Inschrijven op reservelijst via QVAX  www.laatjevaccineren.be/inschrijven-op-de-reservelijst-van-een-vaccinatiecentrum-via-qvax-0.

Vrijwillig aanmelden voor Johnson&Johnson  www.laatjevaccineren.be/via-qvax-inschrijven-voor-een-janssen-vaccin