Merelbeke Activiteiten in het kader van Vlaanderen Feest!

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap organiseren het lokaal bestuur Merelbeke en het Cultuurhuis Merelbeke i.s.m. enkele partners een aantal gratis activiteiten en concerten.

Op de Vlaamse Feestdag zelf, 11 juli, kan je in de theaterzaal van het Cultuurhuis Merelbeke terecht voor het officiële 11 juli gedeelte. Na de inleidende woorden van burgemeester Filip Thienpont en schepen van Cultuur Luc Van Huffel, onderhoudt spreker Ruben Mersch het publiek over het boeiende onderwerp ‘waarom iedereen altijd gelijk wil hebben’. Het klarinetkwartet Ebano Quartet zorgt voor muzikale omkadering. Na de middag kan je afzakken naar Merelbeke Flora, waar TCOF – Culturele Ontmoetingsplek Flora – zowel binnen als op het fijne terras meerdere concertjes in verschillende genres organiseert. Bij een drankje en in aangenaam gezelschap muzikale ontdekkingen doen, de perfecte manier om een Vlaamse Feestdag door te brengen.

Tussen 14 en 21 uur kan je Los Moretales, Sisterfox Brotherhood, Ann, Ignace & Amadou, Johan De Pue, HLG, Wouter Duprez & Celine aan het werk zien. Schepen van Cultuur Luc Van Huffel: “We kozen er in dit bijzondere jaar voor om te focussen op kleinschalige activiteiten verspreid over onze gemeente. Naast de lezing en het concert in het Cultuurhuis, bundelen we de krachten met de uitbaters van ’t Ketske in Bottelare en de Culturele Ontmoetingsplek in Flora voor het organiseren van gratis concertjes. We gaan voor sfeer en gezelligheid, en vooral voor opnieuw samenkomen onder veilige omstandigheden.”
De concerten zijn gratis toegankelijk. De geldende coronaprotocollen worden toegepast.
Meer info/reservatie: