Vlaggenprotocol werd 6 dagen niet nageleefd in Brakel

Voor openbare gebouwen bestaat er een vlaggenprotocol zoals dat in het Vlaams decreet is beschreven.

Oppositieraadslid Veronique Lenvain (Vlaams Belang) stelde daar een vraag over tijdens de laatste gemeenteraad.

“Ik heb niks tegen de voetbalgekte en onze rode duivels maar we zien dat het vlaggenprotocol niet door de gemeente Brakel wordt nageleefd. Ik hoop dat er met de Vlaamse feestdag een leeuwenvlag meer wordt uitgehangen.”

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer antwoordde daarop dat het allemaal met de omstandigheden te maken had. Vorige woensdag kwam RED CHALLENGE op bezoek in Brakel en daarom werden er extra driekleuren gehangen. De reden waarom die vlaggen zolang bleven hangen is dat het niet zo simpel is om deze te verwisselen.”

Een dag na de gemeenteraad werden de vlaggen weer gewijzigd zoals voorheen. In Brakel hangen er vlaggen van België, Vlaanderen en Brakel aan het gemeentehuis. We kunnen de vraag stellen waarom er geen Europese vlag bijhangt zoals in heel wat gemeenten.  Er zijn maar 3 masten!!!