Uitbreiding testmogelijkheden in triagepost Merelbeke

Vanaf maandag 28 juni biedt de triagepost in Merelbeke ook een mogelijkheid om zich te laten testen in functie van het ontvangen van een coronacertificaat. Zo een certificaat kan belangrijk zijn als je een buitenlandse reis gepland hebt. Op deze manier kan iedereen makkelijk en snel geholpen worden.
Elke voormiddag tussen 9.30 en 12.30 uur kan je terecht in de bestaande triagepost (Kloosterstraat 24C, Merelbeke) voor een test.  Ook in het weekend en op feestdagen is er een mogelijkheid om zich te laten testen.
Een afspraak maken is niet nodig en om een test te laten uitvoeren hoef je enkel je identiteitskaart of kids-ID mee te brengen. In de triagepost worden alle nodige administratieve regelingen in orde gebracht zodat je het resultaat van de test vlot ontvangt. De betaling verloopt via factuur achteraf zodat een vlotte werking gegarandeerd is. Het is wel belangrijk om je tijdig aan te melden aan het onthaal van de triagepost, want de testen stoppen om 12.30 uur stipt.
Vanaf 28 juni is het ook mogelijk om via www.mijngezondheid.be een testcode aan te vragen voor een gratis PCR-test. Iedereen die nog niet de mogelijkheid gekregen heeft om zich volledig te laten vaccineren kan zo’n code aanvragen. Ook met deze code kan je terecht op het testmoment in de voormiddag.
Heb je symptomen of moet je een test laten uitvoeren na een hoogrisicocontact (ook na terugkeer van een reis)? Dan kan je in de voormiddag niet in het centrum terecht. In de namiddag blijft de werking op afspraak gelden voor deze patiënten.
Alle informatie kan je vinden op www.merelbeke.be/triagepost

X