Reikhalzend uitkijken naar Oosterzele zomert !

Ontdek de ErfgoedApp

En of velen uitkijken naar Oosterzele Zomert!. Na maanden waarin behalve onze wandelschoenen nauwelijks iets bewoog. Met Oosterzele Zomert herpakt het leven zich, intens. Er is opnieuw zicht op de toekomst. En dat doet deugd. Een gevoel dat bijna niet mooier tot uitdrukking kan komen dan in het project Oosterzele Zomert, dat met veel enthousiasme door schepen van toerisme Orville Cottenie en bibliothecaris Filiep Van Grembergen werd voorgesteld in bib Scheldewindeke. Benieuwd naar de vele evenementen? (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Met Oosterzele Herademt (17 en 18 juli), Lekker Oosterzeels, Molenroute (1 augustus), Fietseluren (14 en 15 augustus), Open Monumentendag (12 september), Rodelanddag (12 september), Korteketenmarkt Balegem (26 september), Met de fiets langs verhalen van Vuenteca (start 1 juli), Schatten van Vlieg in Oosterzele (1 juli tot en met 31 augustus), Oosterzele Speurt, editie Moortsele (1 juli tot 30 september), De Straat van Commerce (1 juli tot 30 september), Kunstroute wordt Tour Elentrik (start 1 september 2021) wordt het een héérlijke aangename en ontspannende zomer in Oosterzele. Alle info: oosterzele.bibliotheek.be/oosterzele-zomert.
En er is nog veel meer. Dat moet je eens meemaken: De heks van Balegem, een wandeling doorheen de verborgen geschiedenis van Balegem. Op diverse plaatsen langs de route kan je met de smartphone een QR-code scannen en krijg je vervolgens prikkelende vertelsels te horen, van mysterieuze verhalen tot bijzondere anekdotes die zich in Balegem hebben afgespeeld. De tocht (5 km) leidt je onder meer naar de Guillotinemolen, de Balegemse kerkhoven, de Duivelskapel, en andere plekjes, die je misschien kent, maar nadien in een ander licht zal zien. Een woord van dank is op zijn plaats voor onze bloedeigen woordkunstenares Leen Persijn (de heks van Balegem), rasacteur Antoine Van de Velde (stem Gaston Van De Velde) en Heemkundig Genootschap Land van Rode (research). Startplaats is Stokerij Van Damme, Issegem 2, Balegem. De route is gratis te verkrijgen in bib Scheldewindeke, Stokerij Van Damme of downloaden op website Toerisme Oosterzele.
Een gouden tip. Ontdek meer met de ErfgoedApp. Download de ErfgoedApp en verrijk je wandeling of fietstocht met boeiende verhalen. Het is helemaal gratis via je eigen telefoon of tablet, op jouw eigen tempo en wanneer het jou best past. De beschikbare tours: De Heks van Balegem, De Route van de Molenaar, Bunkerroute en De Halvemaanroute. Meer routes volgen? Ga naar oosterzele.bibliotheek.be/fietsen-wandelen.
Vanaf 1 juli 2021 kan je een fiets huren. Reserveren op voorhand via de bibliotheek aan de hand van een online reservatieformulier. Met dank aan Fietsen Stefaan & Fie Balegem waar je uw fiets kunt ophalen.