De Blekerij in Strijpen als speelstraat (2015)

12-tal Zottegemse speelstraten twee maanden verkeersvrij

Opnieuw mogen een aantal straten in Zottegem ook tijdens deze zomervakantie van komende donderdag 1 juli tot en met dinsdag 31 augustus op vraag van buurtbewoners (en op eigen verantwoordelijkheid bij gebeurlijke ongevallen) iedere dag van 10 tot 20 uur als zgn. speelstraat ingericht worden.

In de volgende straten zullen automobilisten daarmee rekening moeten houden:

in de wijk Bijloke: in de Goudenregenstraat (tussen Sint-Niklaasstraat en Berkenpark) en in de Abeelstraat, F. Van De Meulebrouckestraat en Iepenstraat.

in Sint-Maria-Oudenhove: in de Terrasstraat vanaf huisnummer 23 tot huisnr. 33 (einde van de straat).

in Strijpen: in de Beislovenstraat (van aan het Kasteelpad tot aan de doorsteek naar de Kleine Lage), in de Gieterijstraat (vanaf huisnr. 1 tot huisnr. 21), in de Pastoriestraat (vanaf huisnr. 4 tot huisnrs. 14-20-21) en in de Grote Lage (bovenste deel, vanaf huisnr. 34 tot huisnr. 63).

in Elene: in het Snijdreefken (tot aan de spoorwegbrug) en in de Leopoldstraat III-straat (tussen Elenestraat en Rijkbos).

in Velzeke: in de Zwartestraat (deel tussen Lippenhovestraat en Terracottastraat), in de Bosmierweg (tussen Sonseindestraat en Munkbosstraat) en in de Blarenhoek (vanaf huisnr. 2 tot huisnr. 40, tussen Koedreef en Letterkouter).

De inrichting als speelstraat wordt naar het verkeer toe gesignaleerd door middel van nadars met de nodige verkeersborden die door de straatverantwoordelijke telkens bij aanvang (moeten) geplaatst en na afloop weggenomen worden.