van links naar rechts : leden van Soroptimist Zottegem en  bestuur -   medewerkers van vzw Lichtpunt

Soroptimisten schenken menstruatiemateriaal aan (Zottegemse) vrouwen die het financieel moeilijk hebben

De dames van Soroptimist Zottegem ZOVL hebben 400 dozen maandverband en tampons geschonken aan Ommekaar-Lihtpunt en Bijeva uit Zottegem. Dat zijn twee vzw’s die zich inzetten voor mensen in een kansarm milieu en zij zullen het menstruatiemateriaal verder verdelen onder vrouwen in Zottegem en de wijde omgeving die het financieel moeilijk hebben.

Soroptimist Zottegem wil met de actie sensibiliseren rond menstruatiearmoede. “Want volgens een onderzoek van Caritas blijft 5% van de Vlaamse meisjes als eens weg van school omdat ze geen geld hadden om menstruatiemateriaal te kopen”, zegt communicatieverantwoordelijke Marina Fauconier. “Bij jonge meisjes die leven in armoede miste 15% al eens school bij gebrek aan menstruatiemateriaal. Het gaat om een onderkend probleem dat we met onze actie in de kijker willen zetten. We vragen politici om extra middelen via OCMW’s, automaten met gratis maandverband in secundaire scholen, een 0% belastingtarief voor menstruatieproblemen en een terugbetaling van menstruatieproducten via de sociale bescherming.”

van links naar rechts : Anny Dewindt van vzw BiJeVa en leden van Soroptimist Zottegem

X