Zwalmse Meerdoeners schieten uit de startblokken

Het lokaal bestuur ging de afgelopen weken op zoek naar  enthousiaste inwoners, ondernemers, landbouwers, … die zich willen engageren in een participatietraject en klimaatambassadeurs willen worden. 

Op 29 juni werden alle enthousiastelingen samengebracht voor een startmoment.

 

Heel wat gemotiveerde Zwalmenaren kwamen luisteren naar inspirerende voorbeelden van acties die CO2 reduceren of de gemeente kunnen voorbereiden op de gevolgen van klimaatveranderingen en waar zij zelf aan kunnen bijdragen via het project Meerdoeners. Ook hun ideeën kwamen aan bod: inzetten op lokale verkoop van hoeveproducten, meer hagen in het landschap brengen als erosiebuffer, een zwemvijver creëren in de gemeente, inzetten op de waterkwaliteit van beken, een pluktuin/boomgaard aanleggen, een stuk grond in de bodemkundige staat brengen zoals op historische kaarten te zien is, opwaarderen van trage wegen in het landschap, een infonamiddag over het beroep van landbouwer organiseren… Stuk voor stuk heel verfrissende ideeën waar de Meerdoeners in eerste instantie nu verder over zullen nadenken. Ze zien elkaar opnieuw in september.

Wil je graag nog aansluiten? Dat kan! Stuur daarvoor een mailtje met jouw gegevens naar duurzaamheid@zwalm.be