Na wateroverlast: “Probleem Pastoriestraat is vooral probleem van erosie van omliggende velden”

Na de wateroverlast in de Pastoriestraat in Zottegem, lees hierover meer via deze link, laat schepen van Openbare Werken Evert De Smet (N-VA) weten dat de oorzaak vooral in de erosie van de omliggende velden ligt.

“Daarvoor wordt de erosie-ambtenaar van de Provincie Oost-Vlaanderen aangesproken door bevoegd schepen Leen Goossens (Landbouw). Op zich is het probleem dus niet echt rioleringsprobleem”, aldus De Smet. “Meestal ligt de oplossing van dergelijke problemen ook op private eigendom. Daarvoor moet de provinciale erosie-ambtenaar gesprekken aangaan met de grondeigenaars en dikwijls ook de pachters. Als Stad Zottegem blijven we uiteraard aandringen op degelijke en duurzame maatregelen om de wateroverlast zoals we ze nu al 3 weekends op rij meemaken, te beperken en liefst te verhinderen in de toekomst.”