VIDEO: Bewoners Pastoriestraat in Strijpen zijn het beu: “5 minuten regenen en we hebben prijs”

De hevige regenbuien van zondagochtend en -namiddag bleven niet zonder gevolgen. Zo stond de Pastoriestraat in de  Zottegemse deelgemeente helemaal blank en dat is volgens de buurtbewoners langs niet voor het eerst. “5 minuten regenen en we hebben prijs”, klinkt het.

De buurtbewoners meldden de situatie naar eigen al meermaals bij het stadsbestuur van Zottegem maar voorlopig heeft dat nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. NUUS heeft de bevoegde schepen Evert De Smet (N-VA) hierover bevraagd:

“Het probleem in de Pastoriestraat is vooral een probleem van erosie van de omliggende velden. Daarvoor wordt de erosie-ambtenaar van de Provincie Oost-Vlaanderen aangesproken door bevoegd schepen Leen Goossens (Landbouw). Op zich is het probleem dus niet echt rioleringsprobleem. Meestal ligt de oplossing van dergelijke problemen ook op private eigendom. Daarvoor moet de provinciale erosie-ambtenaar gesprekken aangaan met de grondeigenaars en dikwijls ook de pachters. Als Stad Zottegem blijven we uiteraard aandringen op degelijke en duurzame maatregelen om de wateroverlast zoals we ze nu al 3 weekends op rij meemaken, te beperken en liefst te verhinderen in de toekomst.”