Guido De Padt: ‘Bijna 90% van de meerderjarige bevolking voor de eerste maal gevaccineerd.’

Vrijwilligers voor het testcentrum gezocht.


Geraardsbergen. Volgens burgemeester Guido De Padt (Open Vld) draaien de vaccinaties op volle toeren. ‘Deze week  worden 2617 spuitjes gezet, terwijl dat er volgende week maar liefst 4350 zijn. Momenteel is 87,38% van de meerderjarige bevolking minimaal 1 keer gevaccineerd. Na het weekend zal dit boven de 90% uitkomen. Wie niet is ingegaan op zijn eerste uitnodiging tot vaccinatie of die zelfs uitdrukkelijk geweigerd heeft, kan zich sinds 1 juli terug aanbieden op QVAX en krijgt een tweede kans.’
De affichecampagne met boegbeelden loopt. ‘Via de sociale media willen we de jeugd zoveel mogelijk bereiken.’ Op 12 augustus is er een extra vaccinatiemoment voor de kwetsbare doelgroepen, zoalsdaklozen, mensen zonder papieren, doorverwijzingen OCMW/CAW,…
Burgemeester Guido de Padt is tevreden en dankt jong en oud  voor hun grote inzet. De burgemeester doet ook een oproep naar jobstudenten: “Ook in ons testcentrum is het momenteel super druk, vooral door burgers die op reis vertrekken. Er zijn 100 à 140 tests per dag. We zijn dan ook op zoek naar jobstudenten: laatstejaarsstudenten verpleegkunde en/of masterstudenten geneeskunde voor het afnemen van COVID-testen en jobstudenten-baliemedewerkers voor het inschrijven van de patiënten/reizigers.
Julien Borremans
X