Fiets doorheen Vuenteca en luister naar opmerkelijke verhalen

Vergeten figuren en gebruiken herleven

Je kan veel beleven tijdens ‘Oosterzele Zomert’. Zo kan je sinds 1 juli 2021 deelnemen aan een fietstocht doorheen het mooie en landelijk Scheldewindeke én verhalen beluisteren. Via verhalen worden vergeten figuren en gebruiken uit een ver verleden opnieuw tot leven gebracht. Iets héél speciaal. Ze geven veel extra aan de fietstocht doorheen pittoresk Scheldewindeke. Zin om je te ontspannen, te verbazen, te vermaken, te genieten? Dan is ‘Met de fiets langs verhalen van Vuenteca’ iets voor jou. De eerste benaming van Scheldewindeke was Vuenteca (988). Kom met je gezin, als koppel of alleen de fietstocht én de verhalen ontdekken. Start en eindpunt van de route: GC De Kluize, Sportstraat Scheldewindeke.
Je kan de route downloaden. Scan de QR – codes die je onderweg tegenkomt om de verhalen te beluisteren. De locaties van de QR – codes staan ook aangeduid op de kaart. De verhalen werden bezorgd door ‘Windekekenner’ Daniël Van Heegde. Vanaf zijn jeugd al, voelt hij zich steeds betrokken bij wat er leeft in Scheldewindeke. Dat ‘Windeke’-gevoel gaat bij hem nooit meer weg. ‘Windeke boven’, waar hebben wij dat nog gehoord? Daniël Van Heegde is de auteur van ‘Van Vuenteca tot Scheldewindeke’ (988 – 1976). Het boek verscheen op 25 december 1976 net voor de fusie van de gemeenten. Ook Michel en Lucien Bracke, Lilly Caron, Daniël Delvoy en uw reporter werkten mee aan het boek.
De verhalen worden verteld door Leen Persijn. Een doorwinterde actrice, voordrachtkunstenares, van alle markten thuis en niet uit haar lood te slaan, daar staat Leen Persijn voor. Met haar vertelstijl toont Leen nog maar eens haar veelzijdigheid. Nu maakt ze haar opwachting in verhalen van Vuenteca. Ontdek ‘Met de fiets langs verhalen van Vuenteca’ volgens je eigen voorkeur. Zo ben je klaar om een leuke trip door te brengen in Scheldewindeke. Profiteer van de vrijetijdsactiviteit die Toerisme Oosterzele en Bib Scheldewindeke je met veel plezier aanbiedt.
X