Theaterwandeling op 14 en 15 augustus


©Jimmy Godaert


Geraardsbergen. Toch Theater in je buurt!! Onder de slogan van Opendoek vzw, die de heropstart van het amateurtheater inluidt na de coronastilte, starten in Geraardsbergen de theaterverenigingen samen op. De uitnodiging van de dienst Cultuur om een theaterwandeling in mekaar te boksen werd zeer positief onthaald door de actieve toneelverenigingen: Garamondi, Sint Pieter Vreugd en Deugd, de Paradijsvogels en het Nieuw Ophasselts Toneel. Dat de goesting er is om weer theater te maken blijkt uit het enthousiasme van het bestuur, de acteurs en de regisseurs.

‘Nieuw aan het project is dat er niet per vereniging gespeeld wordt maar er een mix is van regisseurs en acteurs uit de verschillende theatergezelschappen. Zeker en vast een pluspunt om mekaar beter te leren kennen en om de kruisbestuiving, die er al was, nog aan te moedigen. Hopelijk is deze theaterwandeling de start van een wederkerend event!’ zegt schepen Ann Panis.
Tijdens de wandeling worden de toeschouwers meegenomen door gelegenheidsgidsen, die er onderweg de sfeer in houden, naar vijf verschillende locaties waar telkens een eenakter te zien is die ongeveer 15 à 20 minuten duurt. Elke voorstelling staat op zich maar heeft ‘ontmoetingen’ als gemeenschappelijke noemer. De regie is in handen van Griet Blaton, Annoesjka Breemans, Sven De Rom, Geert De Vos en Marc Houtekier.

De wandeling gaat door op zaterdag 14 en zondag 15 augustus en start stipt om 14 uur. Einde voorzien rond 17 uur. Een ticket kost €5, kinderen onder de 12 jaar gratis. Reserveren kan via www.ccdeabdij.be/toch-theater-in-je-buurt. Na de reservatie ontvangt men een mail met de startlocatie. Om de wandeling coronaveilig te organiseren laten we maximum 30 deelnemers toe per locatie.

X