Online leren en betalen via de Haaltertse bibliotheekwebsite

De bib zet verder in op digitalisering en toegankelijkheid met 2 nieuwe initiatieven. Ten eerste, sinds kort biedt de bib heel wat gratis workshops en webinars aan op hun gratis online leerplatform www.haaltert.bibliotheek.be/online-leren. Ten tweede werden ook de online mogelijkheden van het gratis Mijn Bibliotheek-profiel uitgebreid: nu kunnen boetes, reserveringskosten, prints, … snel en veilig online betaald worden met Bancontact.

Gratis online leren met de bib

Met de gratis online leerplatform https://haaltert.bibliotheek.be/online-leren wil de bib levenslang leren op eigen tempo stimuleren. Een nieuwe taal leren, een workshop yoga voor beginners, een cursus smartphonefotografie of leiderschap volgens Obama, … het is maar een greep uit het aanbod.

 Mijn Bibliotheek-profiel

 Momenteel zijn er 3.588 leden die gebruik maken van Mijn Bibliotheek. Het Mijn Bibliotheek-profiel biedt heel wat voordelen en is helemaal gratis:

  • ontleende materialen online verlengen of gewenste items reserveren
  • de digitale collecties van de bib bekijken: GoPress krantenarchief, e-boeken …
  • een overzicht van kosten bekijken
  • lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren. Aan één profiel kun je zoveel lidkaarten koppelen als gewenst.
  • lijstjes maken en favoriete bibliotheekitems bewaren

Vanaf nu kunnen leden dus ook hun openstaande kosten makkelijk online betalen via hun profiel.