Haaltert wil inzetten op woningdelen

Woningdelen brengt veel voordelen met zich mee. Bewoners kunnen zo betaalbaar of duurzaam wonen of vinden op die manier een oplossing voor vergrijzing, vereenzaming, leegstand of verloedering van waardevol patrimonium. Burgers met interesse kunnen zich nu aanmelden via https://www.haaltert.be/woningdelen.

Vormen van gemeenschappelijk wonen

  • Co-wonen en cohousing: verschillende gezinnen in zelfstandige wooneenheden delen ook berging, wasplaats, tuin, …
  • Woongroep en leefgemeenschap: verschillende gezinnen delen alle leefruimtes
  • Kangoeroewoning en zorgwonen: 2 gezinnen wonen onder één dak over een lange periode en dragen zorg voor elkaar.

 

Woningdelen in Haaltert

Burgers die samen willen nadenken over hoe het lokaal bestuur dit in Haaltert kan vertalen naar de praktijk, kunnen zich aanmelden via https://www.haaltert.be/woningdelen of als digitaal inschrijven niet lukt, contact opnemen met de dienst Wonen (053 85 86 26 of wonen@haaltert.be). Op basis van de interesse bekijkt het lokaal bestuur mogelijke acties.