Zottegemse Chiro en Scouts op zomerkamp

Wegens corona heeft het jeugdige volkje er ditmaal nog langer naar uitgekeken maar nu is het zover: het zomerkamp van hun jeugdbeweging, voor de meesten in de periode van 10-11 juli tot 20-21 juli.

Zo gaat de Jongenschiro Velzeke dan de tenten opslaan helemaal in het noorden van onze provincie, in Kieldrecht dichtbij de grens met Nederland. De Meisjeschiro Velzeke trekt naar de provincie Antwerpen en gaat in Bornem bivakkeren. De leiding van Chiro H. Hart Zottegem vond een geschikte kampplaats in Moelingen, in het Maasdal in Belgisch Limburg. De verschillende takken van Scouts Zottegem gaan kamperen in Sint-Joris-Weert, in Vlaams-Brabant zo’n 10 km ten zuiden van Leuven. Ten westen van deze deelgemeente van Oud-Heverlee stroomt de Dijle, ten oosten ligt het Meerdaalbosgebied waar zich het jeugdverblijf De Kluis van Scouts en Gidsen Vlaanderen bevindt.

X