Vergeet niet jouw waterschade te melden bij Vlaams Rampenfonds


Beeld: Michael Van der Dooren


Geraardsbergen. Zondag 4 juli trok een zwaar onweder over ons land. Ook Geraardsbergen werd getroffen door zware regenbuien. Burgers die hierdoor waterschade hebben, kunnen dit melden bij het Vlaams Rampenfonds. Op basis van het aantal meldingen onderzoekt het fonds of het onweder als ramp erkend wordt en er hierdoor vergoedingen uitgekeerd kunnen worden. Sinds 1 januari 2020 moeten burgers zelf hun waterschade melden, en niet langer de stad of gemeente. Ze kunnen dat doen tot 60 dagen na het onweder via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds: https://rampenfonds.vlaanderen.be.

Wie geen toegang heeft tot het e-loket kan een papieren meldingsformulier aanvragen via info@geraardsbergen.be. Burgemeester Guido De Padt geeft een woordje uitleg: “Het is belangrijk dat burgers die waterschade hebben door het onweder van vorig weekend dit zelf melden aan het Vlaams Rampenfonds. Hierdoor kan het fonds beter evalueren of het onweder als ramp erkend kan worden. Pas als dat het geval is, kunnen burgers ook een dossier indienen om een vergoeding te krijgen.”