Taverne Klein Zwitserland in Zwalm eindelijk weer geopend

OHNE opent bosbar in samenwerking met Maboel uit Zottegem

OHNE, hoor ik sommigen zich afvragen?!

Voor een aantal onbekend, voor anderen reeds een begrip. Een verpakkingsarme buurtwinkel aan de Hundelgemsebaan die steeds meer succes krijgt, niet alleen milieubewuste kopers maar ook mensen die hun buren nog ergens wil ontmoeten en niet alleen in het grootwarenhuis.

En Maboel, restaurant met een lekkere dagschotel uit Zottegem gevestigd in het Gildenhuis.

https://www.facebook.com/Maboel.Zottegem/videos/395316828543948/

https://www.facebook.com/kleinzwitserlandzwalm/photos/a.

Lieselotte Van der Linden neemt dus Klein Zwitserland over om er in samenwerking met restaurant Maboel OHNE’S bosbar op te richten.

Klein Zwitserland hoeft wellicht niet meer voorgesteld te worden. Deze zaak bestaat al vele decenia, maar de laatste jaren werd deze niet of slechts sporadisch meer uitgebaat.
Gelegen in een bosrijke omgeving, langs het wandelpad van Munkbosbeek, is het een populaire stopplaats voor de vele wandelaars.

Wandelaars die verder in Zwalm op zoek moeten naar een drankgelegenheid, zeker nu de “drie restaurants” gesloten zijn (tot ze opnieuw open gaan?).

Het wordt in elk geval opnieuw genieten in de Vlaamse Ardennen. Lekker eten en een fijn drankje. “Voor het lekkere eten, daar zal Wannes voor zorgen”, vertelt Lieselotte in Het Nieuwsblad. “Hij staat erom bekend heerlijke gerechten te maken met ingrediënten van lokale producenten en dat sluit natuurlijk naadloos aan bij het concept van OHNE. Dit nieuwe initiatief betekent voor alle duidelijkheid niet dat de Ohne-winkel of restaurant Maboel minder zal geopend zijn want daar blijft alles bij het oude.”

Het principe van OHNE zal in elk geval ook worden uitgeprobeerd in Klein Zwitserland, de bosbar zal echt een verlengstuk zijn van de winkel”, aldus Lieselotte in Het Nieuwsblad. “… We kiezen bijvoorbeeld voor zo groot mogelijke verpakkingen of verpakkingen die we terug kunnen geven aan de leveranciers… Wannes zal ook koken met overschotten uit de winkel en omgekeerd zal de winkel gerechten aanbieden die hij heeft gemaakt maar niet verkocht raakten. Ook zal je er regelmatig een concertje kunnen meepikken.”

Lees meer in Het Nieuwsblad