Flora leeft: zomerbar m. in het Anthospark

Zomerbar m. is open van 21 juli tot 1 augustus, van woensdag tot zaterdag van 15 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 23 uur.

Het Anthospark achter de kerk van Merelbeke Flora werd in 2019 officieel geopend nadat het door de gemeente Merelbeke werd aangekocht. Voorheen was het park een private tuin die behoorde tot een oude bloemisterij.

Een omgebouwde zeecontainer in het Anthospark zal de uitvalsbasis zijn van zomerbar m. Bezoekers kunnen in de bar terecht voor ‘hartig en zoet’ waarbij de nadruk ligt op lokale, seizoensgebonden drankjes en hapjes. Zo zullen onder andere de bieren van De Wilde Brouwers uit Flora op de kaart prijken, en worden huisgemaakte limonades aangeboden. Zomerbar m. wenst in een ongedwongen sfeer iedereen te verwelkomen. Het park van 6000m² biedt met haar oude bomen en historische serrecomplexen meer dan voldoende plaats om veilig in bubbels te genieten.

Zomerbar m. is een initiatief van Rosemarie Verlinden, mede-oprichter van atelier m. catering, en Liesbet Bockstaele, twee enthousiaste jonge dertigers uit de buurt die Flora graag laten opleven. Ze werken hiervoor samen met het Bewonersplatform Flora en ’T C.O.F., de culturele ontmoetingsplek Flora, die sinds 2020 hun intrede nam aan het Floraplein. Op de eerste en de laatste dag zorgt
’T C.O.F. alvast voor een vrolijk live deuntje in het Anthospark!