thuisverpleegkundige Vanessa Van Hecke

12- tot 15-jarigen krijgen uitnodiging voor vaccinatie

De vaccinatiecentra Herzele en Zottegem zullen de komende weken alle 12-tot 15-jarigen uitnodigen voor een vaccinatieprik. De jongeren hebben wel de toestemming van hun ouders of wettelijke voogd nodig.

“Hoe meer jongeren zich laten vaccineren, hoe minder het virus en de opkomende varianten kunnen circuleren.”, zegt dokter Vermaercke, medisch expert vaccinatiecentra Panacea. “Zo kunnen we de kwetsbare personen beschermen. Deze jongeren hebben wel de toestemming van hun ouders of wettelijke voogd nodig om gevaccineerd te kunnen worden. Dit kan door ofwel het kind te begeleiden in het vaccinatiecentrum, of een schriftelijke toestemming mee te geven. De uitnodigingen gaan eerstdaags de deur uit, maar de tieners kunnen zich ook aanmelden via QVAX en eventueel opgeroepen worden voor vroegere vaccinatie.”

Nuttige links

Op www.laatjevaccineren.be kan een voorbeeldbrief gedownload worden.

Inschrijven op reservelijst via QVAX kan via www.laatjevaccineren.be/inschrijven-op-de-reservelijst-van-een-vaccinatiecentrum-via-qvax-0.

Meer informatie over vaccinatie tegen COVID via www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen