Officiële opening van de Sint-Margarethakapel van Wijlegem. ( kapel van Wijlegem)

Gisteren 20 juli stelde Zwalm de kapel van Wijlegem officieel opnieuw ten dienste van de bevolking. “Een datum die niet toevallig is gekozen”, zegt schepen van erfgoed Peter Van Den Haute (N-VA), “dit is immers de naamdag van de heilige Margaretha.”

De kapel kan vanaf nu worden gehuurd voor kleine plechtigheden en socioculturele evenementen. “Even belangrijk als ons erfgoed bewaren, is het een goede invulling te geven” stelt Van Den Haute nog. Een mening die hij deelt met Vlaams minister van onroerend erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) die bij de plechtigheid aanwezig was. “We zijn in elk geval blij dat onze kapel er opnieuw is voor onze bevolking. Het vorige bestuur wou ze immers verkopen en dat was een verschrikkelijk verlies geweest voor Zwalm”, alsnog de schepen.  “Wie op zoek is naar een romantische plaats om te huwen, een intieme ruimte voor een afscheid in kleine kring, een concertje, … kan vanaf nu dus in onze mooie kapel terecht.”