Konvooi van zes wagens met hulpgoederen vanuit Viane richting de Ardennen

Denderend Klein, De Reuzengilde en viREUSvrij schenken €600


Geraardsbergen/Viane. Zaterdagmorgen 24 juli vertrok er een konvooi van vijf wagens richting de Ardennen met hulpgoederen voor de slachtoffers van de overstromingen. ‘Intussen is er al een volgeladen wagen met aanhangwagen –  met o.a. vlees voor 700 warme maaltijden – ter plaatse’, ligt Lien Matthijs – één van de initiatiefneemsters – toe. Vanuit Denderend Klein, De Reuzengilde en viREUSvrij werd een cheque van €600 overhandigd om de nood van de zwaar getroffen slachtoffers mee helpen te lenigen.

Zaterdagmorgen 24 juli vertrok er een konvooi van vijf wagens richting de Ardennen met hulpgoederen voor de slachtoffers van de overstromingen. ‘Samen met wat vrienden en vriendinnen hebben we de handen in elkaar geslagen om de vele giften en goederen die mensen spontaan aan de slachtoffers van de overstromingen willen schenken, in goede banen te leiden. We hebben een Facebookgroep Geraardsbergen helpt de Ardennen opgericht om alle goederen samen te brengen en georganiseerd naar de Ardennen te transporteren’, ligt Lien Matthijs – één van de initiatiefneemsters – toe.

Lien, Vero, Marijke en Sven vormen de drijvende krachten achter de organisatie. ‘Vandaag vertrekken we met vijf wagens vol met goederen richting het zuiden van het land. Intussen is er al een volgelanden wagen met aanhangwagen ter plaatse.’ Er zijn heel wat particuliere giften, maar ook bedrijven van binnen en buiten Geraardsbergen hebben hun steentje bijgedragen. ‘In dit hulppakket zitten 700 stukken vlees om evenveel maaltijden mee te bereiden. Verder zijn er levensmiddelen, water, toiletpapier, middelen voor vrouwelijke hygiëne’, besluit Lien.

Ook Robin, Wim, Dean en Steven van de Reuzengilde en Denderend Klein waren aanwezig om een cheque van €600 te overhandigen. ‘Op 11 juli hebben we een evenement georganiseerd in het kader van Vlaanderen Feest, een samenwerking tussen de Cultuurraad van Geraardsbergen, Denderend Klein, De Reuzengilde en viREUSvrij, met ondersteuning van de stad Geraardsbergen. Na de dramatische gevolgen van de overstromingen hebben we beslist om de opbrengst van dit evenement te schenken aan het plaatselijke initiatief Geraardsbergen helpt de Ardennen’, vertelt Robin. De opbrengst bedroeg €300, maar vanuit Denderend Klein en De Reuzengilde werd beslist om het bedrag te verdubbelen. In totaal werd er een ronde som van €600 aan het plaatselijk initiatief geschonken.

‘Wat de €600 betreft die we van Denderend Klein, De Reuzengilde en viREUSvrij hebben gekregen, zullen we zo snel mogelijk beslissen hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen investeren, rekening houdend met de hulpvragen van daar ter plaatse’, besluit Lien.

Wie nog wil helpen, kan via de Facebookgroep contact met de initiatiefnemers opnemen:
Geraardsbergen helpt de Ardennen

Julien Borremans