Geniet van het Oosterzeelse lekkers én van de molenroute

Wandelen of fietsen? Aan u de keuze

 Wil je een unieke ervaring? We geven je graag een tip voor dat tikkeltje meer. Op zondag 1 augustus vanaf 11 u tot 17 u kan je wandelen of fietsen (aan u de keuze) langs de historische molens van Oosterzele en onderweg genieten van het Oosterzeelse lekkers. Wil je tot rust komen en de broodnodige zuurstof opdoen voor lichaam en geest, dan is de Molenroute voor jou dat tikkeltje meer. Keuze genoeg, met vrienden, kennissen, familie of alleen. Stokerij Van Damme in Balegem is de ideale uitvalsbasis. Een mooi initiatief van Toerisme Oosterzele en ‘Vtb Kultuur’.
Dat kan ook met de fiets via de nieuwe verhuurdienst in Balegem. Je kan de molenroute ook per fiets bezoeken met de nieuwe fietsen verhuurdienst van Fietsen Stefaan en Fie Balegem waar je de fiets kan ophalen na reservatie via de bibliotheek en een online reservatieformulier.
Op verschillende stops langs de route wordt lokaal lekkers aangeboden door De Vierhoekhoeve, Wonderworld, Ginstberg, Pereo, Stokerij Van Damme en Joosti’s (voor de kinderen). Deelnemen kost 10 euro, kinderen betalen 5 euro. Vooraf inschrijven is nodig, betaling op rekening BE59 8905 4419 8626 van ‘Vtb Kultuur’ geldt als bevestiging. Aan de Windekemolen wordt je tussen 13 u en 17 u opgevrolijkt door het folkduo Queens of Babe. Na de tocht kan je in Stokerij Van Damme genieten van een burger van eigen kweek, een lokaal streekbiertje of ander streekproduct (is niet in de prijs begrepen). Heerlijk toch, bekomen van de geleverde inspanningen in de schitterende locatie Stokerij Van Damme. Erfgoed, natuur, molens, schilderachtige plekjes, muziek, een brok geschiedenis (licht verteerbaar), je komt het allemaal tegen. Met drie windmolens en een watermolen mag Balegem prat gaan op molendorp van Oost – Vlaanderen. Bewonder de Watermolen (1446), Guillotinemolen (1798), Windekemolen (1378, vroegste vermelding), Klepmolen (1792). Interesse? Info: toerisme@oosterzele.be, landvanrode@vtbkultuur.be of 09 / 362 81 17.