Bestuurder rijdt onder invloed, met drugs, zonder verzekering…


Geraardsbergen/Lierde. Op zaterdag 17 en zondag 18 juli werden er door de verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/Lierde verschillende controles uitgevoerd op het grondgebied.

Op zaterdag 17 juli werd o.a. een rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen van een bestuurder die onder invloed van alcohol reed. Voor een andere bestuurder werd een proces-verbaal opgesteld voor drugs in het verkeer en het sturen spijts lichamelijke ongeschiktheid. Bovendien was de wagen niet ingeschreven en verzekerd. Er werd ook nog een gerechtelijk proces-verbaal opgesteld voor drugsbezit en -verkoop. De wagen werd geïmmobiliseerd.

Op zondag lag de nadruk op de ‘Zomer-BOB’-campagne en werd er halt gehouden op verschillende locaties. In totaal werden 20 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Twee personen bliezen ‘Alarm’ en kregen een onmiddellijke inning. Verder dienden twee chauffeurs een drugstest af te leggen, beiden met negatief resultaat.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans