Zottegem wil foutparkeren in Bevegemstraat/Sportstraat weren

Nadat er begin februari van dit jaar op twee plaatsen in beide rijrichtingen in de Bevegemstraat in Bevegem zgn. ‘Berlijnse’ kussens werden aangelegd die de snelheid van het verkeer in die straat (zouden) moeten remmen, komt er nu ook nog een andere verkeersmaatregel aan het kruispunt van de Bevegemstraat en de Sportstraat, ter hoogte van de tennisaccommodatie bezijden de stadionsite.

Eigenlijk geldt daar een parkeerverbod op basis van het algemeen verkeersreglement dat verbiedt “in de nabijheid van kruispunten te parkeren op minder dan vijf meter van de verlenging van de naastbijgelegen rand van de dwarsrijbaan”.

Toch wordt dagelijks vastgesteld dat automobilisten er dit reglement aan hun laars lappen en dat hun foutief geparkeerde voertuigen er het zicht ontnemen voor het verkeer dat komende vanuit de Sportstraat zowel af- als opwaarts de Bevegemstraat wil oprijden. Teneinde het parkeerverbod extra te accentueren en ook te visualiseren (zie foto met schets), is daarom besloten op beide hoeken van het kruispunt door middel van de nodige wegmarkeringen (witte schuine strepen) een verdrijvingsvlak aan te brengen en op de randen ervan plooibakens te plaatsen zodat het fysiek onmogelijk wordt er (nog) te parkeren.