60 procent van Zottegemnaars volledig gevaccineerd

Burgemeester Jenne De Potter laat weten dat 74,16 procent van de volwassenen Zottegemnaars of 60,68 procent van de totale Zottegemse bevolking volledig gevaccineerd is. 94,29 procent van de volwassenen is een eerste keer gevaccineerd.

“De uitnodigingen voor vaccinatie van de laatste 12-jarigen zijn vertrokken”, aldus de burgemeester. “Hiermee zal iedereen een eerste kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren. Tegen 1 september zal iedereen volledig kunnen gevaccineerd zijn. 94,29% van de volwassen Zottegemnaren is een eerste keer gevaccineerd (een zeer hoge vaccinatiegraad!) en 74,16% van de volwassen Zottegemnaren of 60,68% (=16.384 personen) van de totale Zottegemse bevolking is volledig gevaccineerd.”

“Kan je niet wachten op de postbode; je kan de uitnodigingen van je kinderen opzoeken via mijngezondheid.be. Alle -16-jarigen moeten een getekende verklaring van een van beide ouders hebben om gevaccineerd te kunnen worden: https://www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen. Er zijn ook een heleboel uitnodigingen vertrokken voor mensen die hun eerste prikken zouden gemist hebben. Je hebt beide of enkel je tweede prik gemist en nog geen uitnodiging ontvangen? Neem gerust contact op met onze helpdesk. Die is bereikbaar via vaccinatie@zottegem.be of 0800 200 72. Dank aan alle medewerkers, voor en achter de schermen!”